Mona Tähtinen

Say It With a Cake! artesaanikakkujen ja studion takana on kakkutaiteilija, ruokastailisti ja -valokuvaaja Mona Tähtinen. Kakkustudio on perustettu vuonna 2014 Helsingissä. Leikkisästä tutkimusmatkasta kotikeittiössä syntyi nopeasti intohimo kakkutaiteeseen, leivontaan, ruokaan ja yrittäjyyteen.

”Tarinat ja tunnelmat sekä niiden vangitseminen ja ilmentäminen ovat aina kiehtoneet minua. Kakut, ja ruoka ylipäätään, ovat asioita, jotka kokoavat ihmiset yhteen ja joiden parissa jaetaan niin pieniä arkisia hetkiä kuin elämän suuria merkkipäiviä. Kakku leikataan ja syödään yhdessä jakaen. Jäljelle jää muisto vaalittavaksi ja tarina kerrottavaksi. Näiden hetkien ilmentäminen on toiminut työni inspiraationa ja punaisena lankana alusta lähtien.

Kakkuihin liittyy jotain ilahduttavan turhapäiväistä, taianomaista ja erityistä. Jokainen kakku on vuorovaikutuksellinen prosessi, jonka elinkaarta on kutkuttava seurata. Visuaalisesti lopputulos yhdistää aina jotain ennalta suunniteltua, mutta myös jotain yllättävää. Tämä on minulle luomisen ja samalla kehittymisen ja kasvamisen elinehto. Kädenjälkeni on tulkinta sinun tarinastasi - se on autenttista ja molemmin puolin henkilökohtaista.”

Monan toinen teos The Queen of Cakes –kakkutaiteilijan gluteenittomassa keittiössä (Cozy Publishing) julkaistiin elokuussa 2023.

"Täytekakku – yhtä aikaa ilahduttava, ihanan turhanpäiväinen ja taianomainen leivonnainen. Kakun suussa sulava ydin liittyy parhaiden hetkien jakamiseen: sokerisen herkun äärelle kokoonnutaan juhlimaan rakkaiden onnea. 

Viehätys on makujen kerrostamisessa. Teoksen yli 20 erillistä täyte- ja pohjareseptiä kehottavat jakamaan täytekakkujen valmistamisen useammalle päivälle ja houkuttelevat samalla kokeilemaan erilaisia makupareja. Yhdistele vapaasti, lisää suosikkitäytteesi cookieparin väliin, pursota éclairin sisään tai lusikoi lempijäätelösi seuralaiseksi. 

Valikoidut suosikkitäytekakkureseptit, täydelliset macaronit ja simppelit ohjeet nopeampiin herkkuihin tarjoilevat toimivia ja helposti lähestyttäviä elämyksiä niin satunnaiselle kuin kokeneemmallekin leipurille – joille lausutaan kutsu tutkimusmatkalle raaka-aineiden ja tekniikoiden pariin. Yksinkertaisemmillaan kakku koostuu kahdesta, toisiaan täydentävästä elementistä: mausta ja ulkonäöstä. Viimeistelyyn on valittavissa sekä yksinkertaisempia, jokaiseen kotikeittiöön sopivia koristeluvinkkejä että haastavampia tekniikoita. "

https://www.bemycozy.com/product/queen-of-cakes-kakkutaiteilijan-gluteenittomassa-keittiossa/

 

 

Lisää meistä:

https://www.aarikka.fi/blogs/leikki-ei-lopu/mona-tahtinen

https://www.yrittajat.fi/uutiset/608411-kakku-juhlan-symboli-kolme-yrittajaa-kertoo-miten-heista-tuli-kakkutaiteilijoita

https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/kakkumuijan-suklaakakkuresepti-tekee-vaikutuksen-resepti-jota-on-pakko-kokeilla/6426676#gs.87op9y

https://www.hs.fi/ruoka/art-2000005294903.html

https://www.alko.fi/juoma-ruoka/makujen-maailma/henkilot/kakkumuija-mona-tahtinen-leipoo-gluteenittomia-kakkuja

 

 

Logo

Studio
Merimiehenkatu 29
00150 Helsinki

contact@sayitwithacake.fi
+358 445463473

www.sayitwithacake.fi
@say_it_with_a_cake
facebook.com/sayitwithacake1

Tietosuojaseloste | Privacy Policy

Sivuston kuvat | Photos:
Mona Tähtinen / Camilla Bloom / Caroline Suinner