Viime viikko oli hurja, ihan hurjaakin hurjempi. Se starttasi suoraan lennon laskeuduttua Suomeen maanantaina aamuyöstä ja päättyi tällä kertaa aika rauhallisiin vappurientoihin. Järjettömyydestään huolimatta viikko oli yksi parhaista aikoihin. Kirsikkana kakun päällä (heh heh) komeili tieto siitä, että kakkukirja oli vihdoin valmis. Kirjaa juhlittiin oikein olan takaa viime viikon torstaina Asennemedian upeissa tiloissa.

 

Kakkumuija gluteenittomat täytekakut
Voin rehellisesti sanoa, etten muista jännittäneeni mitään, en siis mitään, yhtä paljon kuin tämän kirjan julkistamista. Ehdin tuota jännittämistä jo moneen otteeseen ihmettelemään itsekin, mutta ehkäpä se kertoo siitä hartaudesta ja intohimosta, jolla kirjaa on laitettu kasaan.

 

Kakkumuijan gluteenittomat täytekakut


Julkkareiden jälkkäripöytää olen visioinut oikeastaan siitä asti, kun kustannussopimus allekirjoitettiin. Suunnitelma on toki muuttunut lähes viikottain, mutta huomasin hihkuvani päästessäni vihdoin hommaa toteuttamaan. Olin etukäteen miettinyt, että pysyttelen tutuissa makukomboissa ja valitsen kirjasta tuttuja reseptejä. No enhän mä niin sitten tehnyt, ja suunnitelma meni uusiksi viimeisen kerran kahta vuorokautta ennen kekkereitä. Siinä kun wasabia sekoittelin kinuskin sekaan, käväisi mielessä kertaalleen, että mitenköhän tässä nyt käy. Liian myöhäistä se oli siinä kohtaa lähteä kuitenkaan enää pakittelemaan.

 

Kakkumuija

 

Jälkkäripöydän teemana oli japaninkielinen käsite wabi-sabi. Jos olen käsittänyt edes vähän oikeaan suuntaan, tarkoittaa se usein keskeneräisyyden ja epätäydellisyyden hyväksymistä ja kauneutta. Termin olen oppinut Merviltä, joka on muuten taittanut kirjan. Nuo teemat istuvat omassa mielessäni kuin nenä päähän niin kakkujeni, oman itseni kuin tämän projektin kohdalla. Mun oli tarkoitus tätä aihetta sivuta kevyesti myös julkkareiden puheessa, mutta deletoin tämän aikomuksen ihan h-hetkellä paniikin sumentamilla aivoilla. Ihan en vielä tänäänkään ole varma mitä tuolloin suustani päästin, mutta kyllä siinä maljat taidettiin vähintäänkin nostaa.
Kakkumuijan gluteenitoomat täytekakut

 

Kakkumuijan gluteenittomat täytekakut

 

Jälkiruokapöytä tarjosi seuraavaa;

 • Wabi-Sabi; vaniljaisen kakkupohjan välissä valkoviinissä ja kanelissa haudutettuja päärynöitä, salted caramel -kreemi, wasabia sekä paahdettuja manteleita
 • Skumpaa&Vadelmaa; vaalea rosekuohuviinillä kostutettu kakkupohja, jonka välissä vadelmahilloke ja kuohuviinikreemi. Inspired by Viinityttää.
 • Sydänkeksit: Espressolla maustetut mantelimarenkikeksit
 • Kuivatulla mansikalla ja ruusuvedellä maustetut marengit
 • Rocky Roadit
 • Masa ja Timppa; Vaalea timjamilla maustettu kakkupohja, jonka välissä mansikkaa, ohut kerros lemon curdia sekä timjamikreemi
 • Miniminimuffari: Browniemuffinssi, joka kostutettu sherryllä, mustaherukkaa ja sherrysuklaakreemi
 • When life Gives you lemons Put them in a cake!: inkiväärillä maustettu vaalea kakkupohja, lemon curd sekä lakritsikreemi

 

Kakkumuijan gluteenitoomat täytekakut

Kakkumuijan gluteenittomat täytekakut

Kakkumuijan gluteenittomat täytekakut

 

Kuvista on vastuussa Laura, joka on kuvannut myös koko kakkukirjan.

6 kommenttia

 1. Päivi äiti Tähtinen 4.5.2017 klo 17:02

  Sä oot Paras❤ ne on niin upeita ,kaikki noi sun kakut,nmet ja makuyhdistelmät, voi ziisus. Oon niiiin ylpeä susta, Monskuliini

 2. Tiia Poikonen 4.5.2017 klo 21:58

  Upeeta Mona, oon niin ylpeä susta etten sitä oikein osaa edes sanoiksi pukea. Onnea ja menestystä. Oon varma että susta kuullaan vielä lisää ??

  • Kakkumuija 6.6.2017 klo 14:14

   Voi kiitos, niin kauniisti sanouttu! <3

 3. Sikke Sumari 1.6.2017 klo 07:07

  Hei! Mistä/miten saisin tuon ihananoloisen kirjan tänne Muhuun Saarenmaalle. Kokeilisin siitä jotain blogiini sikkesumari.com .

  • Kakkumuija 6.6.2017 klo 14:13

   Moikka, kirja on matkalla! 🙂 Toivottavasti tykkäät! Ihanaa kesää sinne!

 4. Elisa 5.8.2019 klo 09:41

  Hei, ”tilaa kirja” linkki ei toimi. Kannattaa korjata asia. 🙂 Sun kakut on tosi upeita!

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.